Skrotpræmie

Vi giver 3000 kr. for komplette biler med nummerplader leveret i Sørvad af ejer

Fra 1. januar 2020 blev skrotningsprocessen digitaliseret, hvilket betyder du skal ind på borger.dk med dit NemID fremover for at skrotte din bil, hvorefter skrotpræmien bliver sat direkte ind på din NemKonto. Læs mere her

 

Video guide til skrotning af bil på borger.dk

 

Når du skrotter din bil, udbetales skrotpræmien direkte til din NemKonto.

Det er den danske stat som gennem Miljøstyrelsen udbetaler en evt. skrotpræmie til dig som bilejer. Denne udbetaling sker bl.a. for at tage hensyn til miljøet og er tiltænkt som et incitament til dig, så du får mere ud af at aflevere din skrotbil til skrotning.

Der går typisk 2-3 arbejdsdage, før Miljøstyrelsen udbetaler din skrotpræmie. Skrotpræmien udbetales direkte til din NemKonto.

Vi kan hente bilen

Står du i en situation, hvor du ikke selv er i stand til at aflevere bilen til skrotning, tilbyder vi at hente bilen for dig.

Du skal herved ikke bruge unødvendig tid på at fragte bilen til os. Når vi henter bilen, skal du have oprettet en ansøgning om skrotningsgodtgørelse på borger.dk i forvejen.

Kontakt os og få et tilbud

Få et tilbud ved at ring på 97 22 22 84

Udover den statslige skrotpræmie kan du også modtage yderligere betaling for skrotningen af din bil. Den pris, du får tilbudt, varierer af bilens model, årgang og prisen på jern.

Som leverandør af autoophug er vi altid klar til at give dig et godt tilbud på skrotningen af din bil, og vores kundeservice sidder klar til at betjene dig på tlf. nr. 97 22 22 84. Læs mere om dine kontaktmuligheder her, og læs mere om os her.

 

Vi glæder os til at hjælpe dig og tilbyde dig en attraktiv skrotpræmie.

 • Praktisk info. ved skrotning
 • Gode råd, hvis du ikke ejer bilen
 • Disse biler udbetaler vi skrotpræmie på
 • Er skrotpræmien skattefri?

Når du skrotter din bil hos Autoophuggeren.dk skal du ikke bestille tid forinden. Inden for vores normale åbningstider står vi altid klar til at hjælpe med skrotningen, og har du interesse i at modtage et uforpligtende tilbud på din bil, er vi også klar til dette.

Skrotpræmien for en skrotbil varierer nemlig efter bilens model, årgang og prisen på jern. Ring til os på 97 22 22 84 og få et uforpligtende tilbud på skrotningen af din bil.

Afleverer du selv bilen hos os, skal du huske at medbringe følgende:

 1. Oprette en ansøgning om skrotningsgodtgørelse på borger.dk i forvejen, eller medbringe NemID og gøre det ved aflevering af bilen (Vi har en computer klar du kan låne)

Ansøgningen om skrotningsgodtgørelse på borger.dk kan du enten udfylde på forhånd eller hos os, når du afleverer din bil (Vi har en computer klar du kan låne). Vi hjælper dig gerne med at udfylde ansøgningen, hvis du har brug for det.

Har du ikke selv mulighed for at aflevere din bil hos os, eller er den ikke i stand til at køre, henter vi den naturligvis gerne.

Som hovedregel udbetales der kun skrotpræmie til den sidst registrerede ejer, men heldigvis findes der muligheder for dispensation, som trods manglede ejerskab gør skrotning muligt.

Du kan neden for læse om tilfælde, som giver mulighed for dispensation.

Dispensation i forhold til underskrift

Du kan under denne regel opnå dispensation, hvis du har købt en brugtbil, men endnu ikke er registreret som ejer. Dette sker ved, at du dokumenterer de særlige forhold, som gør sig gældende i forbindelse med skrotningen, herunder hvordan og hvorfor du har købt bilen og nu ønsker at få denne skrottet.

Disse informationer skal indgå som en del af dispensationsansøgningen. Begge dokumenter skal du efter udfyldelse indsende til Miljøordning for Biler, som sender sagen videre til Miljøstyrelsen.

Vejledning ved død eller sygdom

Ved dødsfald af den senest registrerede ejer kan arving eller bobestyrer ifølge dansk lovgivning underskrive skrotningsattesten, hvis denne har en skifteretsattest.

Ved alvorlig fysisk eller psykisk sygdom kan vedkommendes nærmeste pårørende underskrive skrotningsattesten. De skal samtidig vedlægge en skriftlig erklæring omhandlende, at den registrerede ejer ikke selv er i stand til at tage stilling til skrotningen samt at underskrive selve attesten.

Disse dokumenter indsendes til Miljøordning for Biler, og det er vigtigt at påpege, at der ikke kan ansøges om dispensation i forhold til ovenstående retningslinjer.

Medbring dette ved skrotning

I forhold til en normal skrotning skal du medbringe yderligere dokumentation, hvis du ikke er den registrerede ejer af bilen. Dette er for at sikre mod falskneri og øvrig kriminel aktivitet og naturligvis dermed beskytte bilens registrerede ejer.

Når du afleverer din bil til skrotning, skal du medbringe følgende for at få udbetalt skrotpræmien:

 1. Oprette en ansøgning om skrotningsgodtgørelse på borger.dk i forvejen, eller medbringe NemID og gøre det ved aflevering af bilen (Vi har en computer klar du kan låne)
 2. Dispensationsansøgning
 3. Slutseddel/købsaftale, hvis det er muligt.

Autoophuggeren.dk er statsgodkendt til at må skrotte biler, da vi efterlever samtlige miljømæssige retningslinjer for, hvordan en skrotning skal foregå. Når du skrotter din bil hos os, får du udbetalt skrotpræmien med det samme, og skal altså ikke vente på at modtage betalingen fra Miljøstyrelsen.

Du modtager skrotpræmie på personbiler med plads til op til ni personer og små varebiler under 3.500 kg.

Når skrotpræmien udbetales direkte på din NemKonto fra Miljøstyrelsen, er denne udbetaling skattefri. Du skal altså ikke oplyse denne indtægt nogen steder og har fri råderet over det udbetalte beløb.

Biler indeholder en stor mængde farligt affald og væsker, som kræver særlig håndtering af autoriserede autoophuggere. Når vi modtager biler til skrot, skal vi opfylde en lang række lovmæssige krav, så vi påvirker miljøet mindst muligt.

Efterladte biler er yderst skadelige for miljøet, da der kan være væsker m.m. som skader det omkringliggende miljø. Ved at Miljøstyrelsen udbetaler en skattefri skrotpræmie er formålet at højne danskernes incitament for at aflevere skrotbiler til godkendte autoophuggere.

Ønsker du at høre mere om, hvordan vi behandler miljømæssigt affald og farlige væsker, er du velkommen til at kontakte eller besøge os.

Åbningstider

 • Mandag - Torsdag: kl. 8.00 - 16.30
 • Fredag: kl. 8.00 - 14.30
 • Lørdag, søn- og helligdage: Lukket

Husk du kan søge på vores reservedele online: Søg på lager

Følg os

Følg med i når der sker noget nyt hos os på Facebook

Tilfreds?

Del din købsoplevelse så vi ved hvor godt vi gør det.
Anmeld os på: Trustpilot, Facebook


ISO 14001 miljøcertificering CO2 Neutralt Website